2 Temmuz 2015 Perşembe

Davutlar Balıkçı Barınağı



   Kuşadası denince Davutlar sahilini bilmeyen, orada tatil yapmayan yoktur, ama Sevgi Plajındaki Balıkçı Barınağını orada yaşamayanlar haricinde kaçımız bilir?

Önceleri sazlık ve balçık halinde iken Davutlar belediyesi tarafından Çatalazmak deresinin islahı ile oluşturulmuş bir balıkçı barınağı burası. 123 teknelik kapasitesi ile deniz tutkunlarının korunma ve barınma yuvası olmuş. 



   Temizlenerek islah edilen dere ağzı şu anda balıkların üreme alanı haline gelmiş, dere balık dolu ancak bu alanda balık avlamak yasak. Balıkçı barınağı, küçük tekneleri, sevimli ördekleri, ve balıkları ile bölgenin eşsiz mekanlarından biri haline gelmiş. Fotoğraf severler için eşsiz bir mekan durumunda özellikle de gün batımında harika kareler yakalayabiliyorsunuz.





  
   Burada Sevgi Plajının upuzun sahilinde yürüyüş yapabilir, balıkçı barınağını gezebilir, ördekleri ve balıkları besleyebilirsiniz, Sahil boyunca denize karşı oturabileceğiniz pek çok kafe ve restoran var, 
Balıkçı barınağın da bu eşsiz manzaraya karşı  bir de küçük ama sevimli bir balık lokantası var, dere ağzı ile denizin birleştiği yerde. Yılın her mevsimi açık olan bu balıkçı günlük taze balıkları, ahtapot tandırı ve deniz mahsullü böreği ile ünlü. Taptaze balığınızı balıkçı barınağındaki bu şirin balıkçının bahçesinde eşsiz manzaraya karşı keyifle yiyebilirsiniz, üstüne de fırından yeni çıkmış sıcacık tahin helvası...




Kuşadası'na gelirseniz bu gezi noktasına uğramadan, upuzun sahilinde yürümeden, balıkçı barınağını görmeden, tazecik balıklarını yemeden dönmeyin derim.

Herkese keyifli, an'ı yaşayabileceğiniz tatiller...



Mekan Tavsiyesi:

FIRINDA SICAK HELVA




Malzemeler:

250 gr sade Helva
2 fincan Süt (ve ya su)
Yarım limon suyu ve limon kabuğu rendesi (isterseniz portakal da kullanabilirsiniz)

Yapılışı:

-Helvayı çatal ile iyice ezin
-Süt, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın
-Yağlanmış güveç kalıplarına boşaltın
-180 C de yaklaşık 20 dk üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder