12 Temmuz 2015 Pazar

Kuşadası Yat Limanı




  Kuşadası, uzun sahilleri, otelleri,  yat limanı ve pek çok tarihi noktası ile en ünlü ve en büyük turistik merkezlerimizden biridir. Küçük bir sahil kasabası iken son zamanlarda betonlaşmanın artmasıyla bir şehir görünümü alsa da turizme olan katkısı yadsınamaz. Limana yanaşan gemilerin getirdiği turistlerle dolup taşan Kuşadası sokakları, tüm sezon boyunca cıvıl cıvıl'dır.

Türkiye'nin 2. büyük deniz kapısı olan Kuşadası'nda, turistik gemilerin yanaştığı 2 büyük iskele ve 700 yat kapasiteli yat limanı bulunmaktadır.





  Kuşadası limanı, Türkiye'de deniz yolu ile en fazla giriş çıkış yapılan limandır.
Yılda yaklaşık 2500 geminin ziyaret ettiği limana, yılın her mevsimi gemiler yanaşmaktadır, özellikle yaz aylarında Yunanistan ve İtalya'ya düzenli gemi seferleri düzenlenmektedir. Limanda Ege adalarından turist getiren gemilerin yanı sıra Kuşadası-Sisam Adası seferleri yapan feribotlar bulunmaktadır ayrıca günü birlik turlar yapan yolcu motorları ve mavi tur yapan yatlar vardır.




Ege denizindeki en büyük ve en gelişmiş marinaya sahip Setur Kuşadası yat limanı, yatlara kışlama sağlayan Türkiye'nin en iyi donatılmış yat limanıdır. Misafir yatlara ihtiyaçları olan tüm imkanları sağlayarak en iyi şekilde hizmet verir.







  Limana yanaşan Cruise'ları, marinasındaki yat ve tekneleri ile Kuşadası eşsiz bir manzaraya sahiptir, bu manzarayı en iyi seyredebileceğiniz noktalardan biri ise bana göre kuşkusuz Kısmet Otel.
Bir yarımada üzerinde, yat limanı'nın hemen yanında bulunan Kısmet Otel, Kuşadası'nın en eski otellerinden biridir. Otelin huzur verici sessizliğinde Kuşadası'nı panoramik olarak izlemek, Güvercin Ada ve yat limanına karşı güneşi batırmak Kuşadası'nın olmazsa olmazıdır.

Sizde bu eşsiz manzara da huzuru bulmak istiyorsanız mutlaka buraya uğrayın derim.

Sevgi ve huzurla, sağlıcakla kalın...


Şefin Tavsiyesi:

Levrek Marine




Malzemeler:

500 gr Levrek Fileto
1 Kuru Soğan
1 Limon suyu
2 kaşık Hardal
1 çay bardağı Elma Sirkesi
1/2 çay bardağı Zeytinyağı
5-6 diş sarımsak
2 dal taze fesleğen
tuz, tane karabiber


Yapılışı:
- Levrek filetoları parmak kalınlığında dilimleyin
-Kuru soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun, 10 dk bekletip yıkayın ve levreklerin üzerine yayın
-Bir kapta dövülmüş sarmısakları, limon, sirke, hardal, tuz ve zeytinyağını karıştırın
-Kıyılmış fesleğeni ve tane karabiberleri marine sosuna ilave edip levrek ve soğanların üzerini kaplayacak şekilde dökün
-1 gün kadar kapalı olarak buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder