20 Ekim 2014 Pazartesi

Alaçatı

ALAÇATI




   Taş evleri, cumbalı konakları, sakız ağaçları, rüzgar sörfüne uygun plajları ile Alaçatı görülmesi gereken yerlerden biridir. Alaçatı girişinde tarihi Yel değirmenleri tüm heybetiyle sizi karşılar,
girişteki hediyelik eşya dükkanlarında yel değirmenlerinin irili ufaklı dekoratif figürleri arasında evinize alacağınız şirin bir yel değirmeni mutlaka bulursunuz. tezgahlarda satılan enfes Midye dolmalarını tattıktan sonra Alaçatı'nın taş döşeli, rengarenk sokaklarında keyifli gezinize başlayabilirsiniz.






   Taş döşeli dar sokaklarındaki tarihi taş evler, Alaçatı'nın mimari dokusunu belirler, Bu renkli, panjurlu, cumbalı taş evler taş sokaklarına renk katar Alaçatının.

  Bir soluklanma molasında Meydan'daki Dutlu Kahve'de oturup bu eşsiz tarihi dokulu atmosfer eşliğinde çayınızı içebilir ya da o cıvıl cıvıl kafelerin'de oturup damla sakızlı kahvenizi yudumlayabilirsiniz.
Bir de Alaçatı'nın pastanelerinde yapılan o tazecik, mis kokulu Damla sakızlı kurabiyelerinin tadına mutlaka bakın.

















    Her gittiğim de uğramak istediğim bir kaç özel mekan var;
bunlardan biri ''Köşe Kahve'', o leziz pastalarını özellikle de
Limonlu Mereng'ini mutlaka deneyin derim, bir de birbirinden lezzetli zeytinyağlı otlar sunan sofrası ile ''Asma Yaprağı''. Alaçatı'ya gelip te bu eşsiz lezzetleri denemeden dönmek olmaz...
Eminim ki bir kere Alaçatı'nın o değişik atmosferini tattınız mı bir daha vazgeçemeyeceğiniz bir tatil noktanız olacaktır.













Kabak Çiçeği Dolması




Malzemeler:
20 adet Kabak Çiçeği
1 bardak Pirinç
1+1 çay bardağı Zeytinyağı
3 kuru soğan
2 kaşık Maydanoz
2 kaşık Taze Nane
2 kaşık Çam Fıstığı
2 kaşık Kuş Üzümü
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Yeni Bahar
1 bardak+1 çay bardağı sıcak su


Yapılışı:
-Kabak çiçeklerinin içindeki sarı yumruyu çiçekleri yırtmadan bir kaşık yardımı ile çıkarın, sap kısmındaki yeşillikleri koparın. Çiçeklerin açılması için soğuk su dolu bir kaba koyun.
-1/2 bardak sıvıyağ'ında dolmalık fıstıkları kavurun, soğanları ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun.
-Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip kavurun, 1 bardak sıcak su ekleyip ocağı kapatın
 tencerenin kapağını kapatarak 15 dk demlendirin.
-Kuş üzümü, maydanoz, nane, yenibahar, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın
-Kabak çiçeklerinin içlerini harç ile gevşekçe doldurun, çiçeğin üst kısmını katlayarak kapatın,
katlama yerleri alta gelecek şekilde hafif dik olarak tencereye yerleştirin
-1 çay bardağı sıcak su ve 1çay bardağı zeytinyağı dolmaların üzerinde gezdirip kısık ateşte 30 dk. pişirin. Dolmalar soğuyunca servis yapın.


Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder