8 Ocak 2015 Perşembe

Karda evde yapılacak en iyi 10 şey...



     Uzun zamandır bu kadar kar yağmamıştı, her yer beyaz, pamuk gibi, o kadar çok kar var ki Uludağ'ı aratmıyor... Yurt genelinde çoğu yer kar yağışlı, okullar tatil oldu, çoğu kişi kardan dışarı çıkamadı, arabalar çalışmadı, vasıta bulmak zor, buzda kayıp düşme tehlikesi de cabası, hal böyle olunca bize de karın keyfini ev de çıkarmak kalıyor. Neler yapılır kar yağıpta evde mahsur kalınca, bütün gün kapı dışarı çıkmadan ne yapılır, sıkılmadan nasıl keyifli hale getirebiliriz bunu?

*Bu karda kışta evde tembellik yapmak istiyorsanız en güzeli açın perdeleri, oturun pencerenin karşısına karın yağışını izleyin, sıcacık evinizde bunun keyfini çıkarın.

*Sıcak çayınızı ya da kahvenizi alıp kitabınızı okuyun, en iyi rahatlama ve kendini dinlenme yöntemidir bu.

*Battaniyenize sarınıp, ''Let it Snow'' dinleyerek dergileri karıştırın, Ocak ayının o rengarenk, içinizi ısıtan, karla kaplı sayfalarını...

*Çoğu zaman yapmaya üşendiğiniz, ertelediğiniz ev işlerinizi yapın. Çekmeceleri ya da kileri yerleştirin, yeni yıl süslerinizi kaldırın, fotoğraflarınızı bilgisayarda arşivleyin, yarım kalmış yazılarınızı tamamlayın.

*Dvd seyredin, merak ettiğiniz filmleri, çok beğenip tekrar izleyeceğiniz bir filmi, hatta üst üste bir kaç film bile seyredebilirsiniz. ''You've got Mail'' tavsiyemdir defalarca bıkmadan izlediğim, size noel dönemini yaşatacak sıcak, duygusal filmler.

*Her ne kadar hep diyette olsak ta uzun zamandır yapmayı düşünüp yapamadığınız kek, pasta, börek yapımı için mutfağa girin. Havuçlu Tarçınlı kek iyi gider sıcacık çayınızla. Çayınızı da baharatlı deneyin, zencefil, karanfil, tarçın...

*Yok ille de yalnız sıkılırım derseniz çağırın en yakın arkadaşınızı ev muhabbeti yapın, hep dışarı da buluşacak değilsiniz ya bugün de evde sıcacık dost sohbetiyle geçsin.

*Bahçeye çıkıp biraz çocukluk yapın, kardan adam yapın, kartopu oynayın, fırsat bu fırsat bi daha bulamazsınız bu kadar karı...

*Bol bol kar manzarası çekip, arşivinizi çoğaltın hazır dona çekmeden pamuk pamuk iken her yer, sonra da İnstagram'a yükleyin masalsı kar fotoğraflarınızı.

*Şömineniz varsa karşısına geçip keyif yapın, kestane pişirin, mısır patlatın, salep ya da bol leblebili Boza iyi gider bu soğuk ta...


İşte benden size karlı bir gün de evde kalıp yapabileceğiniz tavsiyeler, Sizde bu soğuk günler de, karlar dona çekip çileye dönüşmeden oturun sıcak eviniz de ve manzaranın keyfini çıkarın.

Kimsenin sokakta kalmak zorunda olmayacağı sıcak günlerimiz olsun. Sevgiyle...






''Mevsimlerin en merhametlisidir kış,
Evin mevsimi, sarılmanın, sarınmanın, sarmalanmanın...
Uzun çayların, derinlemesine yemeklerin, etraflıca içmelerin mevsimi...
Karşılaşmaların değil, buluşmaların...
Sıcak olan her şeye doğru neşeyle yönelmenin,
böylece hep beraber ılımanın...''

                                                                                     Ece Temelkuran




Elmalı Ballı Kış Keki





Malzemeler:

2 bardak Buğday unu
1 bardak Toz Şeker
3 Yumurta
250 gr Tereyağ
1 paket Kabartma Tozu
2 adet Elma (soyulup küp doğranmış)
1/2 çay bardağı Bal
1 bardak Ceviz içi
2 çay kaşığı Tarçın
1 tutam Karabiber

Üzeri için:

3 adet Elma (soyulmuş dilimlenmiş)
1 çay bardağı Pudra Şekeri

Hazırlanışı:

-Tavada tereyağı, tarçın, bal, karabiber ve elmayı pişirin, kaynadıktan sonra ateşi kısıp 1-2 dk daha pişirin ve soğumaya bırakın.
-Yumurta ve şekeri mikser ile 5-6 dk çırpın
-Bir kaba un ve kabartma tozunu eleyin ve yumurtalı karışıma ekleyin
-Üzerine ceviz ve elmalı ballı sosu da ekleyip sönmeden karıştırın
-Yağlanmış kek kalıbına dökün
-Üzerine elma dilimlerini dizip önceden 170 C ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirin
-Soğuyunca üzerine Pudra şekeri serpin.

Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder