10 Ekim 2015 Cumartesi

Turunç


   Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı cennet beldelerimizden biri olan Turunç, çam ağaçları ile kaplı dağları, harika denizi ile küçük bir balıkçı kasabası iken şimdilerde turistlerin gözdesi, yat ve teknelerin uğrak noktası olmuştur.

  Turunç'a ulaşmak için, Marmaris'i geçip, İçmeler'den sonra çam ağaçları ile kaplı, virajlı bir dağ yoluna sapıyorsunuz, keskin virajlarla çıktığınız bu yolda inişe geçtiğinizde, harika bir orman ve deniz manzarası eşliğinde karşılıyor sizi Turunç.


   Çam ağaçları ile kaplı bir dağın eteğinde, yarım ay şeklinde harika bir koy'a sahip Turunç.
Mavi bayraklı, tertemiz ve berrak bir denizi var. Bu muhteşem koy'da  sahil boyunca demirlemiş pek çok tekne görebilirsiniz.
Oldukça yeşil bir bitki örtüsüne sahip olan bölge, çok fazla bulunan turunç ağaçları nedeni ile Turunç ismini almış.    

                        
                                         

   Deniz kıyısı boyunca yan yana sıralanmış pek çok otel, motel ve taze deniz ürünlerini bulabileceğiniz restaurant bulunmakta. Biz yemek için ''Yalı Restaurant''ı tercih ettik, balığı taze, ara sıcak deniz ürünleri lezzetliydi, yanında muhteşem deniz manzarası da cabası... gerçi köy'ün her yerinden manzara çok güzel görünüyor, her yer yürüme mesafesinde. Sahil yolundan yürüyerek deniz manzarası eşliğinde bölgeyi gezebileceğiniz gibi, orman içinden yürüyerek de bölgeyi keşfedebilirsiniz. Ayrıca eşsiz konumu ile dikkatimi çeken bir kaç mekan oldu... Gün içinde ''Turunç Otel''in kendine ait muhteşem koyunda denizin tadını çıkarabilir, akşamüstü de ''Loryma Otel'in'' terasından Turunç'u panaromik olarak tepeden seyrederek güneşi batırabilirsiniz.


                                                                                     


   


   Turunç'un mavi bayraklı plajında, pırıl pırıl denizin keyfini gönlünüzce çıkarabilirsiniz, ancak çam ağaçları ve bal üretimi için arıcılık yapılması nedeni ile bölgede çok fazla sayıda arı var, özellikle sahilde güneşlenirken dikkat edin derim.

   Bölge, yüzme, dalış gibi su sporları ve balıkçılık için de oldukça elverişli, su sporlarının yanı sıra bölgenin zümrüt tepelerinde yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir ve jep safari yapabilirsiniz.



   Turunç'ta konaklayacak iseniz mutlaka tekne turu yapmanızı ve Turunç'un harika koylarını görmenizi öneririm. Biz tur için ''Cem'' teknesini tercih ettik, kalabalık, üst üste bir tekne turu yapmak istemiyorsanız, daha sakin olan bu tur'u tavsiye ederim, en fazla 12 kişinin olacağı bu özel tur'da konforun yanı sıra  mezeler ve yemekte enfes ve çok çeşitli.

 Amos, Baklabükü, Çiflik koyu, Gebekse ve Kadırga koyları birer doğa harikası, Yemyeşil doğanın kucağında mavi-yeşil, berrak denizi olan koylarda denize girmek eşsiz bir duygu.

Çevre koy'ların yanı sıra Turunç'tan haftada 2 gün de Dalyan ve İztuzu'na tekne turları yapılmakta.








   Yemyeşil bir doğa, masmavi bir deniz eşliğinde sakin, huzurlu bir tatil yapmak istiyorsanız Turunç harika bir seçenek. Çam ormanlarının kokusunu içinize çekerek denizin tadını gönlünüzce çıkarabileceğiniz, şehrin karmaşasından kurtulup kafa dinleyebileceğiniz bir yer burası.

   Turunç'tan dönüşte aklınızda mavi yeşil anılarınızın, burnunuzda çam kokusunun ve yanınızda bir kavanoz Bal'ın olacağına emin olabilirsiniz.

Sevgiyle kalın....







Hüseyin Kaptan'ın Mutfağından:



                                                                      SOSLU TAVUK



Malzemeler:

1 kg Tavuk Göğsü
1 kaşık Salça
1 Soğan
2-3 diş Sarmısak
2 kaşık Yoğurt
2-3 kaşık Sıvıyağ
Arzuya göre Nane, Kekik, Pul biber, Karabiber, Kimyon, Tuz

Yapılışı:

-Soğanı ve sarmısağı rendeleyin
-Tüm malzemeyi karıştırıp, tavukları bu sos ile harmanlayın, dolapta 2-3 saat bekletin
-Yağsız tavada ya da mangalda tavukları önlü arkalı kızartın.



MAYONEZ SOSLU PATLICAN





Malzemeler:

1 kg Patlıcan
1/2 bardak Mayonez
1/3 bardak Sıvıyağ
7-8 diş Sarmısak
Nane, Tuz

Yapılışı:

-Patlıcanları yuvarlak dilimleyip tuzlu suda bekletin
-Patlıcanları ızgarada ya da fırında pişirin
- Mayonez, sıvıyağ, rendelenmiş sarmısak, tuz ve naneyi karıştırın
-Patlıcanları servis tabağına alıp üzerine bu sosu dökün.

Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder