28 Mart 2015 Cumartesi

Sunum Çılgınlığı




  Son dönemde İnstagram'da ''selfie'' çılgınlığının ardından bir ''sunum'' çılgınlığı almış başını gidiyor. Kimin sayfasına baksanız güzel yemekler, çiçekli masalar, demli çaylar, koyu kahveler...
Herkes şık sofralar kuruyor, leziz yemekler yapıyor, en güzel takımlarıyla, sandıktan çıkardığı antika örtüleriyle, görseli zengin sunumlar hazırlıyor.






Şöyle bir gezinin İnstagram da, sayfasında yeme içme sunumu olmayan yok, meğer ne çok seviyormuşuz yemeyi içmeyi, ne çok bilmediğimiz tarif varmış, ne kadar güzel sunumlar yapıp, şık sofralar hazırlıyormuşuz, profillerde her geçen gün artan sunumlar bu çılgınlığın en büyük kanıtı.

En çokta ev hanımlarına bulaştı bu çılgınlık, zaten günlük, rutin olarak yaptıkları bu işi sayfalarına taşıdılar, yemeklerini en güzel şekilde hazırlayıp en güzel sunumu yapmanın peşindeler, çoğu internette kendi yemek tariflerinden oluşan bloğunu açtı bile, o kadar çok beğeni var ki binlerce takipçisi var çoğunun.

Sayfalarda lezzetli yemekler, birbirinden güzel pastalar, çeşit çeşit tarifler uçuşuyor. O kadar cezbedici o kadar güzel ki bu sunumlar, bir anda mutfakta kendinizi bu tarifleri denerken bulmanız içten bile değil.












Ben bile çektiğim fotoğrafların arasına bir kaç ''Günün Kahvesi'' sunumu sıkıştırmadan duramıyorum, kendim yetmiyormuş gibi çevremdekilere de bulaştırdım bu tutkuyu, teknolojiden uzak olan annem bile, bir çırpıda internet kullanmayı öğrenip kendine bir sayfa açtı, şimdilerde mutfağında severek, özenerek yaptığı yemekleri fotoğraflıyor, böylece hem sevdiği işi yapıyor hem de bunu sevdikleriyle paylaşıyor.





 Bu çılgınlık, yeme içme olgusunu alışılagelmiş sıradanlığından kurtarıp, herkesi daha özenli, daha şık sofralar hazırlamaya, bilinmeyen değişik tarifler denemeye yöneltti,  görselin önemini bir kez daha bizlere gösterdi. Eskiden misafirliğe gittiğinizde her evde bir Babaanne kurabiyesi ile  Annemin peynirli poğaçası var iken, şimdilerde sofralar o kadar zengin, o kadar çeşitli ki hem gözümüz hem de midemiz bayram ediyor.

Hem yemek yapmayı hem de fotoğraf çekmeyi seviyorsanız sizde bu çılgınlıktan uzak kalamayacaksınız,

hem hayat paylaşınca güzel, sizce de öyle değil mi :)








Zebra Kurabiye


*şu sıralar instagramda çok moda olan Zebra ve Leopar Kurabiyeler...



Malzemeler:

200 gr Margarin
2 çay bardağı Pudra Şekeri
2 kaşık Yoğurt
1 çay bardağı Sıvı Yağ
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
3-4 bardak Un
1 kaşık Kakao

Yapılışı:

-Kakao hariç tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında yoğurun
-Hamurdan küçük bir parça ayırıp kakao ekleyerek yoğurun
-Beyaz hamuru zemini unlayarak açın,
-Kakaolu hamurdan küçük parçalar kopartıp avucunuzda şeritler yapın
-Şeritleri beyaz hamurun üzerine yerleştirip merdane ile hafifçe üzerinden geçin
-Hamuru kurabiye kalıbı ile kesin
-170 C fırında 15 dk üzeri pembeleşene kadar pişirin.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder