Mart, her ne kadar ilkbahar ayı olsa da aslında iki mevsim arasında kalmıştır, hem kışın dondurucu soğuklarını hem de ilkbaharın güneşli günlerini barındırır içinde. Zorlu soğuklardan geçilir, ılık ve güneşli günler başlar, ağaçlar yeşerir, çiçekler açar. ölü toprağı serpilmiş tabiat yeniden canlanır. Kışın rehavetinden kurtulup baharın cıvıl cıvıl havasına uyum sağlama, yenilenme zamanıdır artık.
Doğanın uyanışı ile beraber bizde kendimizi ve yaşadığımız ortamı hareketlendirip, renklendirmeliyiz.
Mart ayını da atlatırsak Nisan ayı, kapıları pencereleri açma, bahçe ve balkonlara taşma vaktidir, Evinize cıvıl cıvıl bahar havasını taşımak istiyorsanız öncelikle balkonunuzdaki kurumuş çiçeklerden kurtulun, saksıların topraklarını değiştirip rengarenk, mis kokulu çiçekler ekin. Şimdi frezya, lale, sümbül, erengül zamanı, çiçeklerin en bol ve en verimli olduğu mevsim.
Evinizin her köşesinde taze çiçekler bulundurun,
vazonuza rengarenk, mis kokulu çiçekler yerleştirin böylece baharın canlılığını ve tazeliğini evinize taşıyın.
Evinizdeki koyu renkli, kalın kumaşlı örtüleri, yastıkları kaldırın onların yerine, kuş, çiçek, kelebek desenli, tiril tiril kumaşlar, örtüler kullanın, koltuklarınıza rengarenk yastıklar atın. Sarılar, pembeler, yeşiller... özellikle pastel tondaki renkler evinizde aydınlık bir hava yaratacaktır.
Ufak dokunuşlarla ilkbaharın yansıttığı canlı duyguları böylece evinize taşıyabilirsiniz, neşeli, renkli, cıvıl cıvıl...
Açın pencerelerinizi bahar içeri girsin.
Portakal Pelteli İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 lt Süt
10 kaşık Şeker
10 kaşık İrmik
1 paket Vanilya
1 Portakal Kabuğu Rendesi
Peltesi:
3 çay bardağı Portakal Suyu
2 kaşık Şeker
1,5 kaşık Nişasta
Yapılışı:
-Süt, şeker, irmik, vanilya ve portakal kabuğu rendesi karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir
-Kek kalıbına dökülerek buzdolabında soğutulur
-Peltesi için portakal suyu, şeker, nişasta karıştırılarak pişirilir
-İrmik tatlısı kalıptan çıkarılarak servis tabağına alınır
-Üzerine portakal peltesi dökülerek dolapta soğutulur.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder