Sonbahar geldi, sakin, dingin, hüzünlü, biraz da kaygılı, yaprakları dökülen sarı sonbahar, hem yeni başlangıçlar hem de bir son içeren sonbahar. Yağmurun, yaprak dökümünün, yazdan kalanları toplamanın hasat mevsimi, çetin kış şartlarına hazırlık mevsimi, yenilenmenin, toprak renklerine bürünüp, hüzne dönmenin mevsimi.
Sonbahar da mevsimi bir son gibi hissedip kabuğumuza çekiliyor, yalnız kalmak istiyoruz, sakinlik ve huzur arıyoruz. Sokaklar yerine evler bizi çekiyor, kitap-kahve ikilisi tercihimiz oluyor, bu dönemde hayatımızda düzen ve arınma istiyoruz. Rahatlıktan zorluğa geçiş dönemi diye düşünüyoruz.
Siz bu mevsimi başlangıca dönüştürün, yazın rehavetinden kurtulun, çetin kış şartlarına hazırlanın. fazlalıklardan kurtulup kırıklarınızı onarın, yeni kararlar alıp gelecek planlarımızı yapın ve onları uygulamaya koyun.
Bu mevsim hüzünlü yanlarınızı keşfedin, toprak renklerine bürünün, sarınıp sarmalanın, fazlalıklardan kurtulun ve sonbaharı ruhunuzda hissedin...
''Cam şişelere koyduğum Eylül'lerden Yaz yap bana...''
Murathan Mungan
Elmalı Pay
Malzemeler:
4-5 Sarı Elma
1 Limon Suyu
3 Yumurta
1 bardak Şeker
2 bardak Un
1/3 bardak Süt
7 kaşık Margarin
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma Tozu
1 fiske Tuz
1 çay kaşığı Tarçın
Yapılışı:
Elmaları ince dilimleyip kararmaması için üzerine limon suyu dökün.
Bir kasede yumurta ve şekeri çırpın, vanilya, un, tuz, kabartma tozu ve tarçını ekleyin,
eritilmiş margarin ve sütü ekleyip karıştırın. Elma dilimlerini ekleyip karıştırın.
Kelepçeli bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Fırını önceden 180 C de ısıtın
Hamuru tepsiye boşaltın üzerini elma dilimleri ile süsleyin, kekin üzerine toz şeker serpin,
ufak parçalar halinde margarin koyup fırında 30 dk kadar pişirin.
Soğuyunca kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder