1 Şubat 2015 Pazar

Abant



   Abant gölü, Bolu'nun güneybatısında, Abant dağları üzerinde bulunan fayın etkisi ile oluşmuş bir göldür. Göller bölgesi olan Bolu'nun Yeniçağa gölünden sonra 2. büyük doğal gölü ve florası oldukça zengin bir bölgesidir. Çam, köknar, kayın, ardıç, gürgen, kestane, meşe, kayın ağaçları, yabani meyve ve çiçeklerin bulunduğu eşsiz bir Tabiat parkıdır ve gölün yüzeyini kaplayan nilüferleri ile muhteşem bir doğaya sahiptir.
   

   
  Her mevsim ayrı bir güzellik taşıyan Abant ta, bahar aylarında neredeyse göl yüzeyinin tamamı nilüferler ile kaplanır, tabiat yemyeşil bitki örtüsü, yabani meyveler ve çiçekler ile zenginleşir.
Kış aylarında göl yüzeyi buz tutar, kışın tamamı karlar ile kaplıdır. Özellikle bu aylarda karlarla kaplı orman ve göl manzarası görülmeye değer bir doğa harikasına dönüşür.


 Abant gölü tabiat parkı, piknik yapmak, eğlenmek, dinlenmek ve kısa süreli tatil yapmak için çok uygun, göl etrafında oteller, restoranlar, çadırlı kamp alanları ve piknik alanları mevcut, özellikle hafta sonları günü birlik tatilciler ve turlar ile dolup taşmaktadır.



   Abant'ta neler yapabilirim derseniz, gölün etrafında doğa yürüyüşü yapabilir, bisiklete binebilirsiniz. İsterseniz fayton ile nostaljik bir göl turu atabilir ya da ata binebilirsiniz. Belli dönemlerde ücretli olarak gölde olta ile balık ta tutulabiliyor. Bu eşsiz doğaya karşı hem yürüyüş yapıp hem de çok güzel fotoğraflar çekmeniz mümkün. Tüm bu aktivitelerden sonra bol oksijenin de etkisi ile karnınız acıkınca gölün çevresinde bulunan restoranlarda lezzetli yemekler bulabilirsiniz ya da göl kenarında mangal yakabilirsiniz. Biz tur ile gittiğimizden göl kenarına kurulmuş kocaman mangalların etrafına dizilmiş tahta masalarda harika manzaraya karşı keyifle yedik yemeğimizi.







  Dönüşte, göl girişindeki köy pazarından doğal ve katkısız ürünler satın alabilirsiniz. Gezi sonrası, doğal güzelliğin yanı sıra göl kıyısına kurulmuş upuzun mangallar ve çiçeklerle süslü rengarenk faytonlar aklınızda kalacaktır. Hele yılın bu zamanında karlarla kaplı bu eşsiz doğa ve göl manzarasını yaşamak için günü birlik bir eğlence ya da 2 günlük bir dinlence için bir hafta sonunuzu mutlaka buraya ayırın derim.

Keyifli ve mutlu bir hafta sonu dileklerimle.










Çoban Payı


Malzemeler:

400 gr Kıyma
2 adet Soğan
2 adet Domates
2  adet Kırmızı Biber
10 adet Mantar
2 kaşık Tereyağı
Tuz, Karabiber, Kırmızı biber, kekik

Püresi için:

6 adet Patates
5 kaşık Kaşar Peynir rendesi
1 bardak Süt
2 kaşık Tereyağı
2 Yumurta Sarısı
Tuz

Yapılışı:

-Yağda soğan ve kıymayı kavurun
-Kırmızı biber, mantar ve domatesi doğrayıp malzemeye ekleyin kavurun
-Baharatı ekleyip karıştırın
-Patatesleri haşlayıp ezin
-Süt ve tereyağını ekleyip karıştırın
-tuz ve yumurta sarısını ekleyin
-Kıymayı fırın tepsisine döküp yayın
-Üzerini patates püresi ile kaplayıp düzeltin
-Kaşar peynir rendesi serpin
-180 C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
-Sıcak servis yapın


Afiyet olsun...