23 Aralık 2014 Salı

Burçlar ve Hediyeler


   
   Yeni Yıl yaklaşıyor, malum hediye zamanı, çoğumuz için yeni yılın en zevkli ve renkli kısmı... Kim sevmez ki hediye almayı, hediye vermeyi, o rengarenk hediyelikler arasında dolaşıp seçmeyi. Hediye almakta vermekte mutlu eder insanı, hediye verdiğimiz kişinin gözlerinde ki ışıltı ile dünyalar bizim olur. Ama öncesinde uzun uzun da düşünürüz ne almalıyım, neden hoşlanır, ne alırsam mutlu olur diye, doğum günleri, yeni yıl ve özel günlerde, her seferinde aynı soru işareti kafamızda ''acaba ne alsam?''
 Hediyenin en uygunu kişinin karakterine ve zevklerine uygun olanıdır, en doğru hediyeyi böyle seçebiliriz. Burçların kişi karakterinin iyi bir belirleyicisi olduğunu düşündüğüm için kendi deneyim ve gözlemlerimi de katarak burçlarla ilgili ufak bir araştırma yaptım. Kim bilir bana uygun gelen bu görüş belki sizinde işinize yarayabilir ve size ufak ipuçları verebilir.


   Koç: Maceraperest, dışa dönük, sabırsız, enerjik Koçlar alışılmamış, değişik hediyelerden hoşlanır. Hareketli, özgürlüğüne düşkün ve sporu severler. Zevkleri abartılıdır, uzun ömürlü, uzun süre kullanabilecekleri eşyaları tercih ederler. Her zaman bakımlı ve markaya düşkün Koçları canlı renklerdeki giyim aksesuarları, kırmızı bir atkı, bere, şık bir şal, eşarp, gösterişli takılar, mutfak aksesuarları, bakım ürünleri, şık bir çakmak, spor ayakkabı, ilginç t-shirtler memnun eder. Metal objeleri ve antikayı da severler.

  Boğa: Huzurlu, sakin, alımlı, alışkanlıklarına  ve konfora düşkün Boğaları memnun etmek zordur, Bulundukları ortamın hem maddi hem manevi açıdan rahat olmasını isterler. Dekorasyonda klasik modellerden, giyimde renkli ve frapan tarzdan hoşlanırlar, Boğazlarına düşkün Boğaları kaliteli ve şık bir kutu çikolata memnun edecektir. Müziği severler, bahçe ve çiçeğe düşkündürler. Dış görünüşe önem verirler. Güzellik ürünleri, etkileyici bir parfüm, gösterişli bir yüzük, deri bir cüzdan veya bir iş çantası, yünlü ekoseli bir battaniye, şarap kadehleri, şık bir vazo, doğal eşyalar ve ya ahşap aksesuarlar ilgilerini çekebilir.                                                                    

   İkizler: Entellektüel, değişken ruhlu, sosyal
ilişkileri kuvvetli, her türlü yeniliğe açık olan İkizlere hediye almakta zorlanmazsınız. Sonsuz bir merak ve öğrenme istekleri vardır. Onları oyalayacak şeylerden hoşlanırlar, okumaya ve resme düşkündürler. Biyografik kitaplar, ilgi çekici ışıltılı t-shirtler, orijinal takılar, kol saati, seyahat çantası, zeka oyunları, kum saati, mistik tablolar, bir süveter ya da bir gömlek onları memnun edecektir. Aksesuar tutkunudurlar, çanta, gözlük, kemer ve takılara düşkündürler. Cam veya parıldayan metal malzemelere hayrandırlar, evlerinde fazla eşyayı sevmezler. İletişim onlar için vazgeçilmez bir olgudur.

   Yengeç: Yaratıcı, sadık, duygusal ve evine düşkündür Yengeçler, evle ilgili hediyeler ve her türlü mutfak eşyası mutlu eder onları. Modaya ve tasarıma eğilimi olan Yengeç'e doğal dokumalı giysiler, esprili kravatlar, şık bir çerçeve, şamdan, abajur, dekoratif yastıklar, sallanan bir koltuk alabilirsiniz. Antikaya meraklıdırlar eski bir sürahi, porselen bir bebek ve değişik heykelleri severler. Aksesuara düşkündürler, favori rengi gümüştür. Hassas, romantik Yengeçleri İnci bir kolye, romantik bir dvd, bir buket beyaz Gül de memnun edecektir.

 
   Arslan: Cesur, gururlu, kendine güvenen, lükse ve ihtişama düşkün Arslanlara alacağınız hediyenin kaliteli ve gösterişli olmasına dikkat edin, Dikkat çeken, marka olan ,göze hoş görünen şeylerden hoşlanırlar, Parlak ve canlı renkleri severler. Gösterişli bir kazak, taşlı bir yüzük, etkileyici bir parfüm, şık bir çay takımı, orijinal bir vazo, altın varaklı objeler, kristal aksesuarlar, pahalı tablolar, gösterişli heykeller, deri tavla ya da satranç takımı, gümüş bir kül tablası, şık kol düğmeleri veya kaliteli bir kol saati alabilirsiniz onlara.

   Başak: Titiz, kuralcı, düzenli, duygularından çok mantığıyla hareket eden Başaklar için seçeceğiniz hediyenin fonksiyonel ve kullanışlı olmasına dikkat edin. Pratik olarak kullanılabilen şeylerden hoşlanırlar. Cd kutuları, kartvizitlik, kalemlik, düzenleyici aparatlar gibi. Doğa ve düzen hastasıdırlar. Doğal ve modası geçmeyecek tarzda giysiler seçerler. Deri eldivenler, kaliteli kemerler, çiçekli bir kravat, doğal kumaştan  ve naturel renkte giysiler onlar için uygundur. Sağlığına düşkün oldukları için bakım ve temizlik ürünleri, çiçek kokulu parfümler severler. Geleneklere düşkün olması sebebi ile el işi, işlemeli örtüler, küçük biblolar, doğal eşyalar, antika eşyalar da ilgilerini çekebilir.



      Terazi: Uyumlu, estetik, duyarlı, sanatçı ruhlu Terazilere alacağınız hediyenin zarif olmasına özen gösterin. Ortamlarında huzurlu bir şıklık yaratırlar, kaba ve büyük materyalleri asla sevmezler. Sevgi dolu Teraziler kalpli objeleri, egzotik kuşları, çiçek figürlü objeleri çok severler. Güzelliğe ve sanata düşkün oldukları için şık bir şal, asimetrik kesimli bir giysi, bir şapka, zarif takılar, kaliteli makyaj setleri, değişik fincanlar, kadehler, zarif biblolar, orijinal tablolar, yumuşak renkli yastıklar, gül desenli aksesuarlar yanında pembe bir Lilyum demeti onları memnun edecektir. Sanata tutkun olan Teraziler hobilerini de yaşadıkları ortama yansıtabilirler.


   Akrep:  Çekici, Sezgileri güçlü, tutkulu, derin duyguların kişisi olan Akreplere sevginizi ifade edecek özenle düşünülmüş hediyeler tercih etmelisiniz. Maddeye düşkündürler, lüks eşyalardan ve gizemli atmosferlerden hoşlanırlar. Deri kıyafetler, siyah giysiler, kırmızı ve siyah renkte aksesuarlar, değerli taşlı takılar, büyük mumlar, evrak çantası, masa saati, mistik biblolar, renkli cam objeler, köşe lambası, deri mobilyalar, satranç takımı, korku ve gerilim romanları, heavy metal cd ler onlar için uygundur. Kolleksiyon parçaları toplamayı severler. Çoğu sigaraya düşkün olduğu için şık bir çakmak, puro takımı veya gümüş bir tabla da seçebilirsiniz onlar için.


   Yay: Maceracı, esprili, hareketli, sportmen, dağınık Yaylar için sıra dışı hediyeler seçmelisiniz. Yeni yerler görmeyi, seyahat etmeyi ve spor yapmayı severler. Rahat ve sportif kıyafetleri, pratik ve kullanımı rahat eşyaları tercih ederler. Değişik kültürlere ait objeler, piknik yada seyahat çantaları, spor tarzda kolye veya bir bileklik, spor ayakkabı, eşofman, polo yakalı bir süveter, pusula, matara, çakı, anahtarlık, ayna, aqua parfümler, etnik tablolar onlar için uygundur.

   
   Oğlak:Ciddi, hırslı, azimli, ağırbaşlı, dakik Oğlaklar için dekoratif ve kullanışlı hediyeler seçilmelidir.Tutarlı ve kuralcı oğlaklara hediye seçmekte zorlanabilirsiniz. Geçmişe önem verirler. Şekilleri güzel olan değişik şeylerden hoşlanırlar. İddialı ve değişik takılar, koyu renk şık kıyafetler, klasik parfümler, fildişi biblolar, porselen takımlar, kaşmir bir bluz, şık bir el çantası, deri bir cüzdan, çerçeve, ahşap aksesuarlar, fonksiyonel bir kalem, saat, klasik kitaplar, klasik müzik Cd leri,  antika eşyalar ilgilerini çeker.


   Kova: Entellektüel, zeki, sıra dışı, bağımsız, egzantrik, modern görüşlü kovalar için değişik ve farklı hediyeler seçmelisiniz. Alışılagelmemiş şeylerden hoşlanırlar. Eski ile yeni arasında değişik modelleri ve eşyaları severler. Modayı çok takip etmezler, rahatlarına düşkün oldukları için istedikleri gibi özgürce ve ilginç giyinirler. Orijinal şişeler içindeki parfümler, değişik içkiler, fotoğraf makinesi, bilgisayar aksesuarları, teleskop, zeka oyunları, Bilim kurgu ve fantastik filmler, kitaplar, sürrealist tablolar, masa lambası, orijinal takılar, değişik objeler ve heykeller hoşlarına gider. Evlerine kendilerini zamanın çok ilerisinde veya çok gerisinde hissettirebilecek eşyalar almanız onları memnun edecektir. Çay ve kahveye düşkün olmaları nedeni ile onlara çay veya kahve makinası da alabilirsiniz.


   Balık: Duygusal, romantik, sezgileri güçlü, duyguları ile hareket eden Balıkların güzellik ve estetik duyguları çok gelişmiştir, hediyenin her çeşidinden hoşlanırlar, hediyenin romantik olmasını göz önünde bulundurun. Nostaljik kıyafetler, kadife bir ceket, ipek giyim aksesuarları, banyo sabunları, bakım kremleri, kokulu mumlar, parfümler, cam objeler, biblolar, hasır veya doğal malzemeli aksesuarlar , denizi yansıtan objeler, mutfak aksesuarları onları memnun edecektir. Müzik ve sanata eğilimlidir Balıklar bu nedenle chill out cd'ler, sanat kitapları, akvaryum, bir gemi maketi de onları sevindirebilir.



   Unutmayın hediyenin büyüğü küçüğü yok, ufacık bir hediye bile karşınızdaki insanı mutlu etmeye yeter. Ne dersiniz mutlu olmayı ve mutlu etmeyi hak etmiyormuyuz?
Sevgiyle ve hep mutlu kalın...









Paskalya Çöreği




Malzemeler:

1 bardak Ilık Süt
1 bardak Sıvı Yağ (veya 1/2 paket eritilmiş Tereyağı)
3 Yumurta (1 tanesi üzeri için ayrılacak)
6 kaşık Toz Şeker
1 tatlı kaşığı Tuz
2 paket İnstant Kuru Maya
1 kaşık Mahlep
Aldığı kadar Un (yaklaşık 3-4 bardak)

Üzeri için:
1 Yumurta Sarısı
Susam, file Fındık yada Badem

Yapılışı:

-Ilık sütün içerisine mayaları ekleyip eritin
-Un hariç tüm malzemeyi bir kaba koyup karıştırın, mayalı sütü ekleyin
-Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
-Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp sıcak bir ortamda 1-2 saat mayalandırın
-Hamuru önce 2 ye bülün, hamurlardan her birini 3 eşit parçaya ayırın
-3 parçaya elinizle çubuk şekli verin
-Hamurları uçlarından birleştirip saç örgüsü şeklini verin
-Diğer hamuruda aynı şekilde örün
-Paskalya çöreklerini yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsiye alıp 30 dak. daka mayalandırın
-Mayalanan çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, fındık veya susam serpin
-180 C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dak. üzerleri kızarana kadar pişirin.


Afiyet Olsun...